Het bedrijf

De kwekerij van de familie Lodeweges ligt aan het Wildezand 15 in de plaats Wilp (Gelderland). Op deze plek is in de jaren twintig de overgrootvader van Gerrit-Jan Lodeweges, Albert Lodeweges, een kwekerij begonnen. Albert Lodeweges kweekte groenten die hij verkocht in de stad Deventer (onder andere op markten en door middel van venten).

In de jaren dertig nam de zoon van Albert Lodeweges, Gerrit Lodeweges, de kwekerij over. Gerrit Lodeweges liet twee druivenserres van staal bouwen. In deze serres werden eveneens groenten gekweekt. Ook begon Gerrit Lodeweges met het afzetten van groenten aan de veiling in Deventer.

In de jaren vijftig namen de zonen van Gerrit Lodeweges, Albert en Gerrit Lodeweges, de kwekerij over. In het begin van de jaren zestig gingen zij over op het kweken in kassen ter grootte van 0,5 hectare. Albert en Gerrit Lodeweges begonnen met het verbouwen van glasgroenten in de kassen. Later werden er in de kassen ook snijbloemen (zoals fresia en chrysanten) en perkplanten in perskluiten gekweekt.

In de jaren tachtig heeft de zoon van Albert Lodeweges, Gerrit-Jan Lodeweges, samen met zijn vrouw Marita Lodeweges-Schenk, de kwekerij van zijn vader en oom overgenomen. Gerrit-Jan en Marita Lodeweges hebben zich toegelegd op het kweken van perk- en potplanten en hebben de kwekerij uitgebreid tot de huidige kwekerij van ongeveer 1,8 hectare glas.