Welkom op de website van Kwekerij Lodeweges; de kweker voor perk- en potplanten!

Op dit glastuinbouwbedrijf van ongeveer 1,8 hectare worden eenjarige zomerbloeiers (ook wel perkplanten genoemd) en potplanten gekweekt.

Vanaf januari zijn er bij ons primula’s acaulis en violen verkrijgbaar. De violen zijn leverbaar in 9 centimeter potten (voorzien van barcode en met plantinformatie).

Vanaf maart hebben wij voorjaarsviolen. De voorjaarsviolen zijn leverbaar in 9 centimeter potten (voorzien van barcode en met plantinformatie) en in 24 vaks setten.

Vanaf april tot en met mei beschikken wij over zaaiperkgoed. De zaaiperkplanten zijn leverbaar in 24 en 32 vaks setten en in de 4x6 pack van Modivorm. Voorts is er in deze periode stekperkgoed verkrijgbaar. De stekperkplanten zijn leverbaar in 10,5 centimeter potten (in de kleur Terra Cotta en voorzien van plantinformatie en label). Ook hebben wij tot en met juni knolbegonia’s. De knolbegonia’s zijn verkrijgbaar in 10,5 centimeter potten (voorzien van barcode en met plantinformatie). Daarnaast zijn er in die periode nog geraniums leverbaar. De geraniums zijn verkrijgbaar in 10,5 centimeter potten en 12 centimeter potten.

Vanaf augustus tot en met december hebben wij najaarsviolen in 9 centimeter potten (voorzien van barcode en met plantinformatie).

En in de periode september tot en met december zijn er bij ons mini cyclamen verkrijgbaar. De mini cyclamen zijn leverbaar in 10 centimeter potten (in de kleur Terra Cotta en voorzien van barcode en met plantinformatie).

De perk- en potplanten worden afgezet aan de groothandel, de veiling (Flora Holland), tuincentrums en hoveniers.

Het bedrijf is bovendien MPS A gecertificeerd.